Nurulbalqis 'Olive' Izzuddin ; 16 years old.

“Time is an illusion, lunchtime, doubly so."

anti KPOP? WTF =,='

, Friday @ 12:30 PM } 3 comment (s)




assalamualaikum semua :]
hari ni saya tak sekolah sebab tak basuh baju sekolah. disengajakan , ohoho ^__^
tu la, siapa suruh layan BBB sampai lewat malam. tengok, sekolah ke mana, baju ke mana.
okay, saya baca something kat BBB, tapi rasanya saya tak perlu ceritakan kat sini. korang nak tau pergi la BBB. apa yang pasti, benda ni tentang KPOP fan vs ANTI KPOP.
korang tengok la kat bawah ni, ok? statement demi statement yang dikeluarkan oleh seorang anti K-POP.

# hak ala . kau ingat Korea tu bagus sangat ke? dah lah mata sepet , nak tengok orang pun susah . lepas tuu semuanya PLASTIK ! buat pembedahan plastik, bedah hidung kembang jadi kuncup , bedah mata sepet jadi bulat .
yup, saya tau diorang ada buat plastic surgery. tapi at least diorang tak pernah kutuk negara lain macam kau. bagi diorang, semua orang perfect. lagipun, macam la orang Korea je yang buat plastic surgery. Jepun lagi banyak kot. dan ya, artis Korea mata sepet tapi hati diorang bersih kalau nak dibandingkan dengan kau yang senang-senang kutuk orang luar. macam ni ke orang Melayu?


# dah lah artis Korea pakai seksi-seksi .
habis tu, macam mana dengan orang Melayu kita? yang Islam? yang bertudung boleh dikira dengan jari, awak tau? yang seksi tak payah cakaplah, berlambak. artis Korea tu bukan Islam, so suka hati diorang la. jangan awak ingat peminat K-Pop ni minat Kpop sebab suka tengok seksi-seksi. homaigod, agak-agak la weyh, kau jangan nak kutuk orang luar tapi orang kita kau biarkan padahal two times five je beb.


# korang simpan banyak banyak gambar artis korea tu buat apa? menyampah tahu tak? pastu sanggup beli majalah cina semata-mata nak gambar padahal satu haram pun kau tak faham. Bodoh tahu tak?
setiap orang ada interest tersendiri. tak semua orang akan buat benda yang sama. i admit yang buat tu agak obses, tapi pernah ke diorang menghabiskan duit korang. korang ni sekadar penyibuk yang pandai mengobserve je la. itu hobi diorang, ala-ala mengumpul setem gitu. kau hadoo?


# and peminat kpop ni pun gedik nak mati , terjerit sana sini macam beruk.

berapa orang yang macam itu? senang-senang mak bapak kau nak panggil diorang beruk. kitorang pun tau hukum agama la weyh. lagipun kebanyakan peminat KPOP ni yang sekadar aku tau budak sekolah agama. kau tu? entah-entah doa qunut pun tak hafal.

# pastu dok mengaku yang artis kpop tu pakwe dye , heii . artis kpop tu pun tak hingin nak tengok muka korang tahu tak? perasan je lebih , gedik nak mati . yang lelaki pulak sebuk je nak tergedik-gedik sama dengan perempuan ni . bajet jambu je .

mana kau tau artis Korea tak nak tengok muka kitorang yang tak berapa nak lawa ni? diorang menghargai setiap peminat diorang lhoo, yang gemuk ke, kurus ke, comel ke, huduh ke, gedik ke, tomboy ke, putih ke, hitam ke, apa diorang kisah?! kau tu yang berhati busuk. pfft*  TVXQ tak jambu pung.

# apa yang bagus sangat dengan artis korea ? sunat pun tak . hishh lelaki Korea dah lah lembut , GAY pulak tuu .

aku rasa artis lelaki kat negara kita ni lagi banyak gediknya. lagi ramai GAY. aku tau la, aku suka membaca Mastika. aku rasa kau salah observe la, lelaki Korea tak gay, diorang cuma rapat macam adik-beradik. 

# korang sedar tak korean drama yang korang dok tergila gila tu sebenarnya bawak kesan negative?? korang mulalah dok bercintan-cintun , beringan-ringan dengan boyfriend/girlfriend .
woi, the BEST drama in the world is Korean drama. kau sedar tak hakikat itu? cerita Melayu lagilah mengarut, menggedik, berpegangan tangan padahal nama ISLAM. chett*, nak mero*** pun kat dalam drama jugak.

# pastu tergedik gedik nak reka nama korea bagai . sedarlah korang tu orang MELAYU . kulit pun gelap macam punggung kuali , berangan nak jadi orang korea . cam sengal je .

itu for fun saja, nak reka nama Korea at least takde la nak tukar dalam IC, ngek. at least takde nak kutuk orang kita sendiri. ye, kitorang sedar kitorang hitam, hidung kembang. hinakah menjadi MELAYU, dik??


# heii minat lah ARTIS TEMPATAN ! ARTIS TEMPATAN lagi bagus weh . Buta ke? Sokonglah INDUSTRI MUSIC MALAYSIA ni . Jangan nak sokong KOREA je .
industri TEMPATAN? makin aku menyampah ada la. lagu pun hampeh je. drama lagi la tergedik-gedik. artis Melayu pulak tak cukup kain. tak sedar diri diorang tu Islam. btw, saya memang minat nasyid sejak kecik. tapi nak minat genre lain dalam industri tempatan tu, so sorry la kawan.


# ala , time korea naik , bolehlah korang nak tergila gila bagai . tapi bila korea dah jatuh nanti ? kita tengok korang nak minat lagi ke tidak .

saya minat korea even sebelum diorang naik. dah lama jugak saya minat Korea ni. so, ada perbezaan tak?


# artis korea ni dah lah FAKE , suara pun sumbang mambang , maksud lagu entah apa-apa . daripada korang hafal lagu , baik hafal doa doa .

SUMBANG? pergi sini >LINKIES<, baru kau boleh cakap sumbang atau tidak. yang perempuan pulak yang ini >LINKIES<. Ziana Zain pun kalah la, doe. maksud lagu like hell? kau pergi sini >LINK< pastu kau pergi hayati elok-elok. tak boleh? dah memang takde perasaan la kau ni. kitorang minat Korea pun, takde la sampai tak menghafal doa. dari kecik kitorang dididik sebagai Islam, weyh. KPOP ni untuk hiburan semata-mata je.

# Korea ni Illuminati tau tak?
bukan salah diorang, kau kena salahkan pengarah dia tu. ye, ada illuminati, korang klik sini >LINK<. tapi diorang tau ke? lain la kalau Lady Gaga, Rihanna atau JB, diorang sendiri involved.
As popular culture is being produced by an ever-shrinking number of media conglomerates, we are witnessing a homogenization and standardization of the message that popular culture delivers. Through Narsha’s video, young Koreans are exposed to the same spiritual ritualism that young Americans witness through Lady Gaga, Rihanna or Christina Aguilera. Throughout popular culture, young people in America, the UK, Australia and Korea—and anywhere else that gets MTV—are exposed to the same “trends,” symbols and messages as their idols transmit to their fans the Illuminati agenda in a strikingly similar fashion: the same symbolism, color coding and hidden meanings are inserted in the videos as if they’ve all emerged from the same blueprint.
The elite’s New World Order aims, as its name implies, to cover the entire world. To acheive this, the world’s population must embrace the same culture, the same values and the same messages. Who better than “clowns trapped in a glass castle” to embed those messages in the minds of the younger generation?
statement yang dikeluarkan oleh seorang pengarah MV Narsha;
After watching Narsha’s MV, I couldn’t help but remind myself of the fact that there are already approximately 6 million Freemason members in Korea. The director of “Bbi-Ri-Bop-A” said that he used religious symbols in order to express certain emotion in some unique way, well, the content is way to revealing to believe that – trying to fool the whole public? :p btw, I never expect that you would write an article about Korean Pop culture!
that wasn't the K-Pop artiste's fault. diorang cuma lakon dan nyanyi apa yang diarahkan.

kbai, saya tak suka gaduh-gaduh. :]

Labels:


3 commenter(s)