Nurulbalqis 'Olive' Izzuddin ; 16 years old.

“Time is an illusion, lunchtime, doubly so."

[Tutorial]: Designing Bold Text

, Tuesday @ 9:49 AM } 3 comment (s)


assalamualaikum w.b.t

wahwah ., lama tak buat mr . tutorial . luckily someone asked me in person ., eh , masih ada yang tak faham rupanya . takpe , rujuk gambar di bawah ., *pic tells everything*

klik untuk tumbesaran fizikal

so sebagai contoh , bila korang taip perkataan yang bold , dia akan jadi macam ni;
I'm A GIRL and I'm PROUD :)
see? dia ada shadow setiap kali font tu jadi BOLD . okayyh , so step-step nya ialah;

1) design > Edit HTML
2) tekan serentak pada keyboard CTRL+F dan cari kod /* Header .
3) Copy kod ni;
b {
text-decoration:none;
text-shadow: 0 0 0.2em #FE2E9A, 0 0 0.2em #FE2E9A;
padding: 0px;
}
dan pastekan di atas kod /* Header .
4) Yang dibold kan tadi tu boleh tukar kod warna . Seperti biasa , kod warna boleh didapati di sini; >KLIK< . And then kalau dah puas hati SAVE .

Yeah , simple saja kann ? Lepas ni boleh la main bold tulisan ., tee hee ^^

-------------------------------------

UPDATE:
Mazlisya tanya saya , macam mana nak boldkan tulisan . Umm , senang je .
mula-mula tulis dulu apa-apa yang korang nak ,
lepas tu highlight apa yang korang tulis tadi dan tekan CTRL+B serentak .

Labels:


3 commenter(s)