Nurulbalqis 'Olive' Izzuddin ; 16 years old.

“Time is an illusion, lunchtime, doubly so."

[Tutorial]: Underline Title Sidebar & Post

, Tuesday @ 11:36 AM } 0 comment (s)


 

assalamualaikum semua ! harini Cik Bee nak ajar korang something, ni pun sebab cik adik bella yg request..,
cik b nak ajar yg ni !

Credit : Meira

1. Pergi ke design >> edit html
2. Tekan serentak pada keyboard CTRL+F dan cari kod  
 h2 { (untuk title sidebar) / h3.post-title, .comments h4 { (untuk post title)
3. Paste kod ni di bawah color: $(widget.title.text.color); (untuk sidebar) /   margin: .75em 0 0; (untuk post title);
border-top: 2px double #F781BE;
border-bottom: 2px double #F781BE;
Kita experiment sikit ye,,

Highlight kuning : Kalau nak satu line je, buang salah satu kod tu, tapi kalau nk dua, tak pyh buat apa-apa
Tulisan merah : Ketebalan garisan, semakin besar number, semakin teballah garisan korang
Tulisan biru : Jenis-jenis garisan, boleh tukar ; solid | dashed | dotted
Highlight pink : Warna garisan, nak kod warna boleh pergi SINI..,

4. Tekan preview kalau takut rosak, kalau ok boleh la disave :)

Labels:


0 commenter(s)