Nurulbalqis 'Olive' Izzuddin ; 16 years old.

“Time is an illusion, lunchtime, doubly so."

[Tutorial]: Dropdown Navigation

, Sunday @ 1:29 PM } 0 comment (s)



hello guys :] . ouch =,=' . aku tengah duduk sorang-sorang kat rumah ni. takut la, tau tak? takut. takut. takut. dalam dilema kegedikan/ jom, ikut aku buat tutorial . :]

tried to teach you guys this thing . direquest oleh Anis Maisarah .

1) first of all, pergi design, add a gadget dan paste kod ni dalam HTML/JavaScript;

<form action="http://www.myspacegens.com/handler.php?gen=redirect" method="post"><select name="url" style="width: 150px; height: 20px; font-size: 11px; background-color: #FAAFBE; color: #000;"><option />navigation :)<option value="URL KORANG" />TUTORIALS<option value="URL KORANG 2" />ABOUT ME<option value="URL KORANG 3" />DOODLES</select> <input type="submit" style="border-color: #FFF; color: #000; background-color: #E9CFEC;" value="GO" /></form>
nota kaki;
warna PINK tuh untuk background dropdown menu dan butang GO. kod warna boleh didapati di sini >KLIK<
kaler BIRU tu letak la URL blog korang. etc. neneksayavogue.com/p/owner.html
yang MERAH macam gincu Aisyah 50 sen tu pepandai la korang tukar . korang kan dah pandai :]
yang underlined tu sukahati la nak tukar apa-apa pun , etc. OH YEAH! KLIK! MOO! MIAO!

selamat berpuasa semua :]

Labels:


0 commenter(s)