Nurulbalqis 'Olive' Izzuddin ; 16 years old.

“Time is an illusion, lunchtime, doubly so."

[Tutorial]: Blog Template With Rounded Corner

, Monday @ 9:05 AM } 2 comment (s)


assalamualaikum :) ,, salam sejahtera dan salam satu Malaysia !
ececeh^^ melampau pembuka bicara Cik Bee ni ye.,
Okeh okeh okeh~ kita kembali kepada tajuk tadi., "BLOG TEMPLATE WITH ROUNDED CORNER" .,, pergh~ lima minit Cik Bee pikir tajuk ni tau*.,, Masih ada yang tak paham ? Rujuk gambar di bawah--

klik untuk jadi doraemon giant !

haa ~ yang itulah.., so step-step nya ialah:;
1. Login ke blog anda dan pergi ke Design>>Edit HTML
2. Tekan CTRL+F pada keyboard anda dan dalam kotak yang keluar tu cari kod ni;
.content-inner (untuk pengguna Template Designer) / #outer-wrapper (untuk pengguna template Classic)
3. Dah jumpa? Paste kod ni di bawah kod .content-inner / #outer-wrapper tadi;
-webkit-border-radius: 90px;
-moz-border-radius: 90px;
border-radius: 90px;
So kod korang akan jadi macam ni;

.content-inner {
-webkit-border-radius: 90px;
-moz-border-radius: 90px;
border-radius: 90px;
4. Preview kalau takut rosak, kalau takde error boleh la save ~

Nak border keliling blog macam Cik Bee punya? Klik la kat SINI ~

Labels:


2 commenter(s)