Nurulbalqis 'Olive' Izzuddin ; 16 years old.

“Time is an illusion, lunchtime, doubly so."

[Tutorial]: New Style Blockquote

, Thursday @ 4:53 PM } 2 comment (s)


actually , ramai dah buat tutorial ni . tapi disebabkan ada yang request dan menggedik nak tambah koleksi tutorial , cik bee buat je , ok . dan kod blockquote ni cik bee cari sendiri lepas tengok Jaja punya blockquote lawa . hihi ^^

cuba hover kan korang punya mouse kat blockquote ni;
dua tiga kucing berlari , manakan sama kucing cik siti :)
see ? ada icon kat hujung blockquote tu kan ?

1. design > edit html
2. CTRL+F serentak pada keyboard dan cari kod .post blockquote { , kalau tak ada kod tu , korang tambah kod .post blockquote { kat bawah mana - mana je bahagian /* Posts .
3. and then gantikan kod .post blockquote tadi dengan kod ni ;
.post blockquote {
background-color: #FFF;
border-top: 2px solid #FFB5B5;
padding: 9px;
}
.post blockquote:hover {
border-bottom: 2px solid #FFB5B5;
background-image:url(URL ICON);
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
}
 yang dikalerkan dan yang diboldkan tu korang edit la bentuk apa yang korang nak , icon yang best-best boleh didapati di sini ; >LINKIES< tak faham apa - apa meh bagitau cik kak .

Labels:


2 commenter(s)