Nurulbalqis 'Olive' Izzuddin ; 16 years old.

“Time is an illusion, lunchtime, doubly so."

adakah hati busuk boleh dikatakan sebagai ustaz ?

, Thursday @ 5:54 PM } 0 comment (s)



apa yang korang rasa bila ada sorang mamat ni baling kerusi kat kepala kau hanya kerana sebatang liquid paper ?
apa yang korang rasa bila mamat ni dengan suka hatinya tak minta maaf kat kau ?
apa yang korang rasa bila bestfriend kau beritau cikgu tentang mamat ni tapi cikgu tak percaya ?
apa yang korang rasa bila kawan yang kau percaya sanggup menangis sebab takut mamat ni malu ?
apa yang korang rasa bila cikgu suruh mamat ni minta maaf kat kau depan semua orang tapi dia tak buat muka bersalah ?
apa yang korang rasa bila mamat ni melilau cakap benda lain padahal tujuan utama dia duduk kat depan korang ialah untuk minta maaf dari korang ?
apa yang korang rasa bila mamat ni duduk kat tempat dia balik sambil tersengih kat kawan - kawan dia seolah - olah dia langsung tak bersalah ?
apa yang korang rasa bila akibat kena baling dengan kerusi tu kepala korang rasa sakit dan benjol ?
apa yang korang rasa bila ramai lagi orang nak back - up mamat hati busuk yang dayus tu ?

korang pernah ke dengar sorang budak lelaki sekolah menengah membaling kerusi berwarna merah menyala seperti gincu Aisyah 50 sen kepada rakan sekelasnya yang merupakan seorang perempuan yang ayu dan sangat berlemah - lembut ?

walaupun benda ni tak jadi kat aku tapi benda ni jadi kat kawan aku , and aku nampak benda ni secara direct , betul - betul kat depan mata aku . memang cikgu sendiri pun tak sangka perangai mamat ni macam ni . depan cikgu punyalah baik , pijak semut pun tak mati , tapi who knows ? kat dunia ni kadang - kadang kita tak nampak realitinya , yang asyik membaca doa pagi - pagi kat sekolah rupanya hati busuk plus dayus . yang selalu dok kat tangga selalu ponteng kelas rupa - rupanya sangat baik hati dan selalu tolong kawan - kawannya yang susah . (ada ke ?)

conclusion : bukan yang cantik di luar itu manis di dalam :)

0 commenter(s)